Saltar a continguts

Associació de Veïns Sant Cugat Centre

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

05/06/2015
Una opinió encertada

Obriu els ulls

Logo Tot

 

El Mercat Vell ja no serà un mercat d’abastament. Ara serà un mercat “delicatesen”, amb parades de degustació.

El senyor Joan i la senyora Maria ja no hi tenen lloc. Cost total, 3,5 milions d’euros, i venent peix i tomàquets no es recupera la inversió. 20 parades entre el concepte tradicional de parada i la parada gastronòmica, un eufemisme per restaurant.

Segons els planells fets públics, per l’empresa Urcotex i la societat Gourmet, a l’interior del “mercat” hi menjaran unes 216 persones segudes, entre barres i taules, i a l’exterior, entre 200 i 264 persones. Un total que s’apropa a les 500 persones.

Diuen que les “terrasses” restaran obertes fins a les 11 de la nit, però a l’interior “potser” demanen l’extensió horària fins a l’1 de la nit. Entre que tanquen i recullen seran les 2 de la nit. I la gent sortint, sense pensar en els que hi vivim, òbviament com fem tots. Segurament entre les 7 i les 8 del matí, “potser” rebran les mercaderies que el suposat mercat, més aviat restaurant, necessita per obrir. I no ens oblidem dels equips de neteja de l’Ajuntament, sempre tan puntuals. Amb sort, els nostres fills dormiran 5 hores.

Com deia aquella carta de fa uns dies, ciutat vella i la plaça de Sant Pere estan en estat de setge constant. Veïns, obriu els ulls! Mercè, no ens prenguis la plaça de Sant Pere!


Marta Lusilla

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

La nostra opinió

 

Sra. Marta Lusilla.
Estem completament d'acord amb el plantejament que vostè fa de la situació. Des de la nostra associació, fa temps que anem denunciant el model de "Ciutat Viva" que es vol implantar al nucli antic de la ciutat i aquest no és altre que la creació d'un gran parc comercial i d'oci per a tot Sant Cugat, Barcelona i voltants. La senyora Conesa porta ja anys en aquest afany. Ha convertit les nostres places en campes on programar tot tipus d'activitats, tant diürnes com nocturnes, al marge del que està establert en l'Ordenança Municipal. En aliança o sota pressió del Gremi d'Hostaleria i Restauració, han convertit els nostres carrers en una extensió dels infinits bars, cafeteries, restaurants i fins i tot les fleques tenen ara dret a tenir taules al carrer, ja que la majoria d'elles s'han convertit en bars encoberts. El comerç, un altre dels grups de pressió, ens assetgen amb les seves Nits de l'Art, Fora Estocs, Nits en Blanc, Botigues al Carrer, etc. Per acabar-ho d'arreglar, ha entrat a formar part del nou consistori Mayte Pérez i Mateu, expresidenta de Sant Cugat Comerç i que va haver de deixar el càrrec en entrar a formar part de les llistes de CIU perquè si no, quedava lleig, lleig. A més és una de les impulsores de la idea de fusionar Sant Cugat Comerç amb Hostaleria i Restauració. Barreja explosiva per al sofert resident.

Vistes així les coses, Sra. Marta, queda clar que els residents al nucli antic som una nosa i els sobrem. En aquest barri ja no es construeix per iniciativa privada. Tot és de PROMUSA. Els residents "de tota la vida" marxen i els pisos, davant la impossibilitat de ser venuts. són llogats, el que implica una àmplia població amb molt poc o nul arrelament i que quan n'estàn tips, simplement marxen. La Ciutat Meravella, la Smartcity o la ciutat PREMIUM de la Sra. Comesa és un malson per als residents del centre de la ciutat, però un gran negoci per a determinats grups de pressió als què s'està donant totes les facilitats per desenvolupar un model que de cap manera satisfà als veïns.

Dani